WOMEN IN SCIENCE
TAGS: OŠ Središće

Dragi učenici,

ove subote 14. svibnja ove godine od 10 do 18 sati na Fizičkom odsjeku na adresi Bijenička 32 i na Kemijskom i Geološkom odsjeku na adresi Horvatovac 102a odvija se događaj pod nazivom Women in Science.

Women in Science festival je s ciljem obrazovanja mlađih generacija o važnosti žena u znanosti. Također, želja nam je sudionicima pružiti bolji uvid u život jedne znanstvenice/znanstvenika i zašto smo odabrali upravo znanost kao naše životno usmjerenje.


Samo događanje sastojat će se od predavanja znanstvenika i studenata te interaktivnih radionica koje će se odvijati tijekom subote 14. svibnja ove godine od 10 do 18 sati. Sva predavanja i radionice održavat će se uživo na Fizičkom odsjeku na adresi Bijenička 32 i na Kemijskom i Geološkom odsjeku na adresi Horvatovac 102a. Predavanja će također biti prenošena u virtualnom formatu putem platforme Microsoft Teams te stoga broj sudionika neće biti ograničen. Predavanja će trajati pola sata i prilagođena su svima, neovisno o predznanju, a nakon svakog predavanja bit će slobodno vrijeme predviđeno za pitanja učenika.

Ove radionice osmišljene tako da mogu biti prilagođene svakom uzrastu. 

Poveznicu na Facebook stranicu (https://www.facebook.com/WomenInScience.PMF) te poveznicu na obrazac za prijavu koju je potrebno ispuniti za sudjelovanje (https://bit.ly/WiS_2022).

Srdačan pozdrav,

Bosiljko Đerek