SURADNJA VELIKIH I MALIH
TAGS: OŠ Središćeosnovna škola središće

Stručna suradnica pedagoginja i učiteljice 1.C razreda održale su kreativno–interaktivnu radionicu u kojoj su sudjelovali učenici zajedno sa svojim roditeljima. Na početku, kako bi otkrili temu o kojoj će biti riječ na roditeljskom sastanku, učenici i njihovi roditelji su se iskusili u metodi kriptografije. Naime, njihov prvi, pomalo misteriozni zadatak bio je dešifrirati tajni kod. Zajedničkim snagama dešifrirali smo kod i otkrili temu naše radionice: Suradnja velikih i malih.

S obzirom na to da kroz odgojno-obrazovni proces, a posebice kroz preventivne programe i projekte velik naglasak stavljamo na važnost suradnje i kritičkog promišljanja, u sljedećem zadatku učenici i roditelji trebali su međusobno surađivati kako bi postigli zajednički cilj. Zadatak je bio da, pomoću lončića, obične gumice i konopca, unutar grupe slože piramidu. Kako je to izgledalo i jesu li bili uspješni možete vidjeti u priloženom videu. 

Nadalje, kako bismo dodatan naglasak stavili na važnost suradnje, učiteljica Marina Richter vodila nas je kroz aktivnosti izrade origamija (tehnika ovijanja i presavijanja papira). Učenici su zajedno s roditeljima, pedagoginjom i učiteljicama izradili ždrala na koji su prethodno napisali lijepe misli i želje za svoj razred. Važno je istaknuti kako ždral u egipatskoj mitologiji ima važnu ulogu u komunikaciji i to kroz umjetnost govora tijela. 

Kroz raznolike aktivnosti, razgovor, smijeh i suradnju, zajedničkim smo snagama stvorili pozitivno ozračje i još jednom potvrdili koliko nam je važno partnerstvo roditelja i škole te kreativnost, zadovoljstvo i motivacija naših učenika. Bravo za sve nas! 

Stručna suradnica pedagoginja 

Tjaša Juraković Antolić