DAN KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

U jesen u prirodi dozrijevaju plodovi koje jedemo i od kojih radimo ukusne obroke. Bog nam je darovao prirodu i njene plodove. Današnjom priredbom u našoj školi povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje izrazili smo Mu zahvalnost za sve što nam je darovao.

Svi učenici naše škole prekrasno su ukrasili veliki stol u dvorani s pekarskim poslasticama koje su izradili sa svojim obiteljima.

Veliki zbor naše škole pod vodstvom profesorice glazbene kulture, Katarine Kalajdžić Golac otpjevao je pjesmu Gloria, potom su Vjeroznanci izveli igrokaz „Isus reče: ‘Ja sam kruh života!’“, pjesmu Hvala izrecitirala je Eva Božić, Za dan kruha Emili Vukelić, Ponudi kruh Leni Leho, zbor je otpjevao pjesmu Amazing grace – kako je divna ta Božja milost prema nama ljudima i Bruna Alpeza izrecitirala je autorsku pjesmu Na dan kruha.

U goste nam je došao i naš župnik župe Tijela Kristova Ivica Reparinac. Osvrnuo se na igrokaz o Isusovom umnažanju kruhova i ribica i Njegovoj ljubavi prema nama ljudima koju je pokazivao na razne načine. Blagoslovio je pekarske poslastice koje smo donijeli, zajedno smo se pomolili i na kraju nas blagoslovio.

Imali smo i izvrsnu suradnju s OŠ Ante Kovačić iz Marije Gorice. Kao i u našoj školi i oni su izveli igrokaz „Isus reče: ‘Ja sam kruh života’, koji je sastavila naša vjeroučiteljica, Ines Kresoja. Oni su nama posudili kostime za glumce i mi njima. Nadamo se i budućoj suradnji.

Veliko hvala tehničkom osoblju naše škole koje je pomoglo oko uređenja dvorane, učiteljici Mirni koja je sašila haljine, učiteljici Ivani Benko koja je malo pripomogla oko igrokaza, učiteljici Boženi Ukić i učeniku Ivanu Niniću koji su fotografirali cijelu priredbu.