Predstava ‘Matovilka’

U ponedjeljak, 7. studenog u školskoj dvorane održana je predstava projekta Kazališni moljci – „Matovilka“ za sve učenike naše škole.

U vremenu videoigara, interneta i VOD kanala mnogi roditelji muče se kako bi djeci približili doživljaj lektira iz prošlih stoljeća, kao što je “Matovilka” braće Grimm. Zahtjevan, ali važan zadatak da iznova razbuktaju dječju strast za čitanjem preuzeli su Kazališni moljci. Radi se o grupi glumaca iz satiričkog kazališta Kerempuh koju čine Filip Detelić, Borko Perić, Josip Brakus i Matija Šekoranja, pod vodstvom redateljice, scenaristice i producentice Petre Radin, te redateljskom palicom Igora Šeregija.

U predstavi “Moljci” dječaci zaluđeni nogometom i stereotipno muškim aktivnostima s negodovanjem slušaju profesora (Borko Perić) koji im objašnjava kako je čitanje važno. Kako bi im približio knjigu na koju ga je podsjetila dječja zaljubljenost moljca, kojeg igra Filip Detelić, nagovara ih da se kostimiraju i krenu u pripremu predstave “Matovilka”.
Frajerski gard malih Moljaca brzo se topi pred zanesenom dječjom igrom u kojoj mamine najlonke postaju kosa vještice, a razlika između ženskih i muških uloga topi se s lakoćom s kojom djeca znaju promatrati svijet.

Osim važnosti knjige i čitanja, predstava aktualizira i problem vršnjačkog nasilja te se dotiče vječnog suparništva Dinama i Hajduka, što se posebno svidjelo muškom dijelu publike.

Uz mnogo smijeha koji je prilagođen svim generacijama, u predstavi su uživali i učenici i nastavnici naše škole.

Zahvaljujemo predstavnici Vijeća roditelja 7.b razreda koja nam je razvedrila tmurni ponedjeljak!

Predstava Moljci

Išli smo na predstavu koja se zvala Moljci. U predstavi su radili predstavu koja se zvala Matovilka. Bilo je smiješno i spominjao se Hajduk. Glumci su bili samo muškarci. Uloge su bile učitelj i tri učenika koji su bili malo nespretni.

Predstava se odvijala u školskoj dvorani. Glumci su mi bili poznati pa sam ih tražila autogram. Najsmješnije mi je bilo kad je jedan lik iz predstave rekao: „Ja sam gleda Hajduka“.

Ana Tomljenović, 3.b