POSJET INTERLIBERU

Od 8. do 13. studenog 2022. na Zagrebačkom velesajmu održao se Interliber, najveća književna manifestacija u Hrvatskoj. To je mjesto na kojem se slavi knjiga, mjesto gdje se susreću sve generacije čitatelja i gdje redovno svjedočimo stvaranju ljubavi prema knjizi.
Ove je godine, 44. put za redom, javnosti predstavljen velik broj izdavača, autora i ilustratora.
I naši su učenici posjetili tu bitnu i zanimljivu manifestaciju.
U srijedu, 9. studenog, učenici 3.c, 4.a i 4.b razreda u pratnji knjižničarke i svojih učiteljica, posjetili su štand Mozaik knjige na kojem se održao književni susret s književnicom Sanjom Polak. Sanja Polak popularna je i vrlo rado čitana autorica velikog broja knjiga, od kojih su zasigurno najpopularnije one o djevojčici Paulini P.
O ovom susretu učenici su napisali:

Na Interliberu smo bili jučer, 9. 11., s 4.a i 3.c. Tamo smo vidjeli Sanju Polak. Pričala nam je o svojim autorskim djelima. Govorila nam je i o svojim đacima. Pozvala je neke djevojčice i dječake da se predstave.
Iva i Petra, 4.b
 
Kada smo došli na Interliber, vidjeli smo puno knjiga, ali ih nismo kupovali. Zatim smo upoznali Sanju Polak i slušali nešto o njoj. Pozvala je i dječake dobrovoljce iz 3.c razreda iz naše škole. Pričala je o svojim knjigama i kako su nastale. Bilo nam je jako dobro i zabavno slušati.
Jakov i Mia, 4.b
 
Jučer, 9. studenoga, bili smo na Interliberu. Jako nam se svidio susret sa Sanjom Polak gdje smo dobili priliku razgovarati s njom. Saznali smo zbog čega je Sanja počela pisati knjige. Mnogi su čitali njezine priče kao i mi. Također smo saznali da je napisala tristo priča, a izdala trinaest knjiga. Bilo nam je jako zanimljivo.
Nada, Antonela i Dora, 4.b
 
Na Interliberu smo upoznali Sanju Polak. Naučili smo kako su joj pale na pamet sve ove knjige. Naučili smo da čitanjem bolje pričamo i da imamo bolju maštu. Tamo nam je bilo malo dosadno jer smo sjedili. Ali nam je bilo super što smo joj rekli da napiše novu knjigu pa možda upravo radi na njoj.
Ian, Luka i Martin, 4.b
 
Sanja Polak je pričala kako su nastale njezine knjige. I zašto je napisala neke knjige. Pričala je koje su joj knjige najpoznatije i najbolje. Govorila je o tome kako su njeni učenici nju zamolili da napiše knjige. Ona je intervjuirala nekoliko djece i pitala ih gdje žive, otkud su došli itd.
Barabara i Sara, 4.b

U četvrtak, 10. studenog, učenici 6.B, u pratnji razrednice Tine Copot, profesorice Karoline Bošnjak i knjižničarke sudjelovali su na predstavljanju knjige Tajni vrt britansko-američke književnice Frances Hodgson Burnett. Knjigu su predstavile dr.sc. Tajana Jukić, dr.sc. Marina Gabelica, Branka Hollingsworth Nara i urednica Miroslava Vučić.

Naši su učenici, kao i svake godine, uživali na Interliberu i svi se skupa već veselimo sljedećoj godini.