39 Scientix wokshop in Future Classroom Lab

U školskoj godini 2021./2022 naši  učitelji Bosiljko Đerek i Nera Batina sudjelovali su u pilot projektu Arete. U sklopu projekta testirala se aplikacija s proširenom stvarnosti (AR) u nastavi. Naši učenici su dobili mogućnost koristiti aplikaciju i pripadajuće radne udžbenike. Radni materijali i aplikacija koristili su se u nastavi geografije i matematike.

Više o samoj aplikaciji i pilot projektu pogledjte na: ARETE | Pilot 2 Call for teachers | Promo

Tijekom provedbe projekta učenici su  testirani u više navrata kako bi se istražilo koliko aplikacija i radni udžbenik obogaćuje nastavu te koliko materijali doprinose usvajanju različitih ishoda.

Nakon implementacije i testiranja učenika, naši učitelji  Nera Batina i Bosiljko Đerek sudjelovali su na 39th. Science Projects Workshop koji se održao 24.3 do 25.3.2022. u Bruxellesu.

Tijekom trodnevnog boravka upoznali su se s različitim novostima iz domene obrazovanja i primijene budućih tehnologija u obrazovanju. Testirali su različite tehnologije u obrazovanju, te su imali prigodu boraviti u Učionici budućnosti u organizaciji European Schoolnet.

Naravno, nisu propustili razgledati grad Bruxelles  i čuveni Atomium.

Puni dojmova i novih projektnih ideja vratili su se u Zagreb.