Goethe-Zertifikat A1: Fit in Deutsch 1

S veseljem objavljujemo da se Osnovna škola Središće također priključila projektu “Fit in Deutsch” Goethe-Instituta. Radi se o projektu jezičnih ispita i stjecanja međunarodno priznatih certifikata Goethe-Instituta za učenike i učenice. Po prvi puta učenici naše škole imali su priliku pripremati se za pristupanje ispitu njemačkog jezika za djecu i mlade Goethe-Zertifikat A1: Fit in Deutsch 1.

Certifikat potvrđuje osnovno znanje jezika na razini A1 od ukupno šest razina kompetencijske ljestvice prema Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike. Ispitivanje je u organizaciji Goethe-Instituta Kroatien održano 6. lipnja 2023. u prostorima Goethe Instituta, a ispitu je pristupilo ukupno 10 učenika sedmog, šestog i petog razreda. Ispit se sastoji od 4 dijela kojima se testiraju vještine slušanja, čitanja, pisanja i govorenja na njemačkom jeziku.

Čestitke svim učenicima i učenicama na iznimnom uspjehu i marljivom „treningu“ te na tome što su pokazali koliko su „fit“ u njemačkom jeziku. Ovo je zasigurno samo početak uspjeha naših učenika pa nakon svladane osnovne razine A1, sljedeće godine planiramo „osvojiti“ i temeljnu razinu A2.

Ivana Mikulić, prof.