Održana druga ZAG smotra građanskog odgoja i obrazovanja

U našoj je školi održana druga po redu ZAG smotra građanskog odgoja i obrazovanja Grada Zagreba. Na ovom događaju, učenici, nastavnici i ostali sudionici imali su priliku razmijeniti iskustva i prezentirati aktivnosti kojima su se bavili tijekom protekle godine.

Smotru su posjetili gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević, i zamjenica gradonačelnika, Danijela Dolenec. Oni su izrazili podršku inicijativama koje se provode u sklopu građanskog odgoja i obrazovanja u zagrebačkim osnovnim i srednjim školama.

U okviru građanskog odgoja i obrazovanja provode se izvannastavne aktivnosti pod nazivom Zajednica aktivnih građana, kao i fakultativni predmet Škola i zajednica. Kroz ove programe, učenici aktivno sudjeluju u strukturiranim aktivnostima poučavanja i učenja koje su usmjerene na prepoznavanje, analiziranje i kritičko promišljanje složenih uzroka i posljedica pojava i problema u lokalnoj zajednici.

Ove godine, ZAG se provodi u 51 zagrebačkoj školi, s više od 1100 uključenih učenika i preko 70 učitelja, nastavnika i profesora. Ovakve inicijative imaju za cilj poticanje aktivnog građanstva među mladima i jačanje njihovih kompetencija za kritičko promišljanje i djelovanje u društvu.

Više o događanju s izjavom naše ravnateljice Violete Vragotuk kao domaćina događanja i izjavom gradonačelnika Tomislava Tomaševića možete pogledati u videu.