Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch

Osnovna škole Središće je i u školskoj godini 2023./2024. nastavila s projektom “Fit in Deutsch” Goethe-Instituta. Radi se o projektu jezičnih ispita i stjecanja međunarodno priznatih certifikata Goethe-Instituta za učenike i učenice. Učenici naše škole koji su već položili A1 razinu pristupili su ispitu njemačkog jezika za djecu i mlade Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch te su je svi uspješno položili. 

 Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch ispit je iz njemačkog jezika za mlade u dobi od 12 do 16 godina. Položenim ispitom potvrđuju se osnovne jezične kompetencije koje odgovaraju drugoj (A2) od šest razina kompetencijske ljestvice Zajedničkog europskog referentnog okvira za jezike.

 Ispitivanje temeljne razine A2 je u organizaciji Goethe-Instituta Kroatien održano 11. lipnja 2024. u prostorima Goethe Instituta, a ispitu su pristupili učenici 8. razreda. Ispit ima 4 dijela kojima se testiraju vještine slušanja, čitanja, pisanja i govorenja na njemačkom jeziku.

Iznimno se radujemo uspjehu naših učenika koji su prepoznali važnost učenja njemačkog jezika te im želimo mnogo uspjeha u daljnjem školovanju i naravno nastavku učenja jezika. Sljedeći izazov je B1 razina.

Viel Glück und schöne Ferien!

Ivana Mikulić, prof.