Science on Stage Europe: sudjelovali smo na festivalu znanosti u Finskoj

U kolovozu ove godine profesor Bosiljko Đerek sudjelovao je na 13. festivalu Science on Stage Europe, održanom u povijesnom gradu Turku u Finskoj. Festival je okupio 450 učitelja iz cijele Europe koji su dijelili svoje najkreativnije STEM ideje kroz projekte, radionice i predavanja. Sudionici su odabrani na nacionalnim natjecanjima, a natjecanje u Hrvatskoj održano je 9. prosinca 2023. godine.

Projekt: There and Back Again: A Space Tale

Profeosr Bosiljko na festivalu je predstavio projekt There and Back Again: A Space Tale, projekt je razvijen u suradnji s kolegicom Christianom Matentsidou iz Grčke. Projekt se fokusira na istraživanje svemira, s posebnim naglaskom na misije Apollo i Artemis. Učenici su radili na četiri faze, uključujući istraživanje povijesti svemirskih misija, pravnih aspekata boravka u svemiru, planiranja baze na Mjesecu te izradu 3D modela baze.

Aktivnosti na festivalu

Osim predstavljanja projekta, na festivalu su se održavale radionice i panel rasprave, gdje su sudionici imali priliku razmijeniti iskustva s kolegama iz drugih zemalja. Festival je bio odlična prilika za umrežavanje i stjecanje novih ideja za buduće projekte.

Više o projektu i bazu u proširenoj stvarnosti možete pogledati ovdje.