Petaši u Slavonskom Brodu

Učenici petih razreda 15. listopada imali su priliku sudjelovati u izvanučioničkoj nastavi u Slavonskom Brodu, gdje su posjetili dva važna kulturna mjesta – Muzej tambure i Kuću Brlić.

Prvi svjetski Muzej tambure oduševio je učenike bogatom zbirkom instrumenata i povijesnim materijalima. U postavu Muzeja tambure učenici su vidjeli tambure iz četiri najpoznatija sustava gradnje od kraja 19. stoljeća do danas. Posebnu pažnju privukao je kutak za majstorsku radionicu, gdje su učenici mogli saznati više o samom procesu izrade tambura.

Posjet Kući Brlić omogućio je učenicima da se približe svijetu Ivane Brlić Mažuranić, poznate hrvatske spisateljice. U autentičnom stanu Brlić, koji zauzima prvi kat kuće, učenici su razgledali salone, knjižnicu i spavaću sobu s originalnim namještajem i inventarom iz vremena kada je Ivana Brlić Mažuranić živjela i stvarala. Multimedijalni i interaktivni sadržaji dodatno su obogatili doživljaj, omogućivši učenicima da se na zanimljiv način upoznaju s njenim životom i radom.

Ova izvanučionička nastava pružila je učenicima nezaboravno iskustvo, u kojem su kroz zabavu i interakciju usvajali nova znanja o kulturnom i glazbenom nasljeđu Slavonije i hrvatskoj književnosti.

Marko Prpić, Ivana Trucek, Danijel Nikola Dedić, Katarina Kalajžić Golac

WhatsApp Image 2024-10-15 at 20.33.46
WhatsApp Image 2024-10-15 at 20.33.46(1)
IMG_0710
IMG_0703
IMG_0699
IMG_0696
IMG_0692