DAN KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Svečanom smo priredbom, u  srijedu 16. listopada 2024. godine, zahvalili Bogu što nam je darovao život i proviđa nam hranu.

Učenici koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Vjeroznanci otvorili su priredbu pjesmom Milosti je čas te nam pripremili iznenađenje. Pozvali su jednog divnog sveca koji je jako volio životinje, razumio ih te je zaštitnik ekologije. To je sveti Franjo Asiški, koji nam je recitirao Pjesmu brata Sunca, a Vjeroznanci su uprizorili Sunce (Ante Mijat), Mjesec (Stjepan Devčić), zvijezde (Lovro Mlađenović i Jakov Mahalec), vjetar (Anđela Vukelić), oblak (Franka Čohan), vodu (Laura Cvitanović), vatru (Nika Tušek), Zemlju (Iva Mamić), cvijet (Viktorija Brković) i one što opraštaju iz ljubavi (Jelena Cindrić, Antonia Marušić, Lana Novačić, Nina Šabanović, Viola Bradarić i Korina Horvat). Svetog Franju glumio je Niko Sopta. Otpjevali su nam i pjesmu Da mi je biti Sunce.

Milost Božja svuda je oko nas u događajima i stvorenjima. Naš dragi Fran Roth nam je zato na saksofonu odsvirao pjesmu Milost. Kruh je naša hrana, izraz duhovne i tjelesne snage. Isus se učinio kruhom kako bi svaki dan bio prisutan u našem životu. Dora Kvesić i Heda Fresl uprizorili su nam kratko razmišljanje baš o tome, pod nazivom O kruhu je riječ. Za kraj, učenici 4.a i 4.b razreda su otpjevali pjesmu V’jek hvaljen budi, pozivajući nas da uvijek budemo sretni kao sveti Franjo, koji je jako volio Boga, ljude i svu prirodu.

Don Petar Belina, kapelan naše župe Tijela Kristova, radosno nam je došao u posjet i  blagoslovio nas i razne proizvode od brašna, koje su pripremili učenici naše škole u zajedništvu sa svojim mamama, tatama, bakama…

Veliko hvala tehničkom osoblju naše škole koji su uredili dvoranu zajedno s učiteljicom likovne kulture Marijom Kladarin te se pobrinuli oko ozvučenja, učeniku Luki Mamiću koji je fotografirao priredbu te voditeljici Elizabeti Mirti Babić. 

Predivno je okupiti se oko stola i biti u zajedništvu! Pomažimo jedni drugima i čuvajmo prirodu koja nam je darovana!

Ines Kresoja,

                                                                                                                      vjeroučiteljica